Hjälp oss plantera 1 miljon träd


Världens viktigaste miljökonferens pågår just nu i Köpenhamn. Vi håller givetvis tummarna för att deltagarna där ska kunna komma överens om så bra målsättningar, regler och riktlinjer för miljön som möjligt. Men de är inte de enda som behöver ta strid för miljön.

Vi behöver alla bidra till en bättre framtid.

Därför introducerar vi vår målsättning: vi ska plantera 1 miljon träd.

En trädgubbe

Reklamfritt.se passerade nyligen 1 000 medlemmar. Det firade vi med en donation till Trees for the Future, som kommer att plantera 1 000 träd åt oss. Fr om nu planterar vi ett träd för varje medlem hos oss.

1 medlem = 1 träd. Så enkelt är det.

Att plantera träd är något av det bästa man kan göra för miljön. Ett träd absorberar ca 12 kg koldioxid/år. Om trädet lever 40 år så tar det upp närmare ett halvt ton koldioxid. Varje träd ger även syre åt 4 personer. Träd binder även upp jorden, vilket minskar risken för översvämningar, och ger skydd åt både djur och växter.

Våra träd planteras där de behövs som mest – i Afrika, Asien och Sydamerika. Träden bidrar inte bara till en bättre miljö, de skapar även ett bättre liv för de människor som bor och arbetar där. Det är ett omedelbart resultat, som verkligen gör en skillnad.

Vi kan dock inte plantera 1 miljon träd utan din hjälp. Det här är vad du kan göra:

 • Tipsa alla du känner om Reklamfritt.se
 • Sätt upp vår skylt på dörren/brevlådan, berätta för dina vänner om oss, blogga om oss, använd vår tipsa en vän-funktion. Fortsätt sprida informationen om den pappersbaserade direktreklamens miljöpåverkan.

 • Bli ett fan till 1 medlem = 1 träd på Facebook
 • Om du är med på Facebook – bli ett fan till 1 medlem = 1 träd och tipsa alla dina vänner. Det tar inte många sekunder men gör en enorm skillnad för oss.

Varje medlem hos oss gör redan en stor insats för träden genom att tacka nej till ca 50 kg pappersreklam/år. Ett träd för varje medlem är ytterligare en enkel insats för miljön. Att vara medlem på Reklamfritt.se är att värna om miljön – ett personligt bidrag till en bättre framtid.

Intyg på 1 000 träd

Publicerat under: Reklamfritt.se den december 8th av Jonathan Sulo


 • Pingback: Lite reklam för Reklamfritt.se

 • http://themarblefaun.blogspot.com Marie

  Skitbra! Jag ska gå med. Kan även rekommendera ettklickforskogen.se som köper upp gammelskog, bevarande av äldre skog är det mest effektiva sättet för att suga upp CO2 från luften. Tack för bra blogg.

 • http://www.badolfssondesign.se Birgitta Adolfsson

  (◕‿◕) keep on smiling 4 the change

 • Pingback: En tidig julklapp till miljön - Reklamfritt.se

 • Maria

  Jag bara undrar hur det finansieras. det orde stå på förstasidan för att det hela ska vara pålitligt. planteringen kostar väl? och vart kommer pengarna ifrån? dödsviktig info till medlemmarna som borde vara väldigt tillgänglig.

 • Jonathan Sulo

  Maria, träden (och övriga delar av vår verksamhet) finansieras av Moresale International AB, som står bakom Reklamfritt.se. Du kan läsa mer om detta under våra vanliga frågor & svar: http://www.reklamfritt.se/om-oss/fragor-och-svar/

 • Pingback: En grön fortsättning - Reklamfritt.se

 • Freddan

  Jag planterar själv träd på kalhyggen, blir ca tio ekar till våren :)
  På så sätt känns det som att man uträttar något själv också och inte “bara” köper sig skuldfri ;)

 • Pingback: Nu har vi planterat 5 000 träd! - Reklamfritt.se

 • Pingback: Ytterligare 1 000 träd planterade! - Reklamfritt.se

 • http://twitter.com/CharlotteSve CharlotteSve

  Slipp reklamen och hjälp reklamfritt.se plantera 1 miljon träd. Bli medlem du med. 1 medlem=1 träd: http://bit.ly/8QoWJQ

  This comment was originally posted on Twitter

 • Pingback: Reklamfritt! Ja, tack! | Så här är det bara!

 • Sofia

  Tja, bra idé men jag kunde inte bli medlem – bugg i systemet eller kan man inte ha en hotmailadress?? Prövade 4 gånger o sen prövade en väninna o det gick inte heller.
  Men kämpa på – förmodar att ni får in pengar på mailadresser men det finns ju filter som tur var…

  • sulo

   Det var konstigt. Särskilt eftersom vi har fått in andra registreringar vid samma tidpunkt och vi har ingen spärr för hotmail-adresser. Sen tjänar vi givetvis inga pengar på våra medlemmars e-postadresser. Vi avskyr spam lika mycket som alla andra.

 • Pingback: 7 000 medlemmar = 7 000 träd - Reklamfritt.se

 • Louise

  Jag är medlem, men har glömt mitt lösenord. Gjorde som man skulle, men det gick inte, det stod att mejladressen redan tagits.

 • Plu2

  Miljökonferensen pågår inte i Köpenhamn längre. Den har till och med redan varit i Mexico sedan dess. Finns ni kvar fortfarande? Vart planteras träden, av vem och med vems finansiering?

  • Reklamfritt

   Hej, det stämmer att konferensen inte pågår längre, detta blogginlägg skrevs för mer än ett år sedan. Reklamfritt finansieras av ett bolag som heter moreSale International AB. Träden planteras av TTF läs gärna mer om deras verksamhet här: http://www.plant-trees.org/. Reklamfritt finns även omnämnd som partner till TTF här: http://www.plant-trees.org/par

 • Pingback: En magisk gräns är nådd! - Reklamfritt.se

 • http://www.eckerman.nu/ Ingrid Eckerman

  Facebook-sidan har blivit kapad, visar porr. Vore det inte bättre att stänga ner både facebook och den här sajten om de inte är aktuella???

  • http://www.facebook.com/johan.lundqvist.944 Johan Lundqvist

   Den här siten är i högsta grad aktuell, vi har gjort allt vi kan för att stänga ner En medlem ett träd, kontaktat Facebook, polisanmält kapningen av sidan men inget hjälper dessvärre…

 • Billa