Frågor & svar


Varför ska jag bli medlem på Reklamfritt.se?

Du ska bli medlem om du vill göra en insats för miljön och stoppa ca 50 kg pappersreklam varje år. Som medlem hos oss får du tillgång till tjänster som stoppar praktiskt taget all typ av pappersreklam hemma i brevlådan/inkastet.

Genom att bli medlem på Reklamfritt.se är du även med och skapar en opinion mot den pappersbaserade direktreklamen. Om vi blir tillräckligt många kommer de företag som sysslar med pappersreklam att tänka om och tänka rätt.

Men jag tackar redan nej till reklam?

Då stoppar du bara en del av pappersreklamen. Om du blir medlem hos oss så kan du även tacka nej till adresserad direktreklam som din lapp inte stoppar, telefonkatalogen och annan pappersreklam. Du är även med och skapar en större opinion mot den pappersbaserade direktreklamen.

Vilken reklam stoppar Reklamfritt.se?

Våra skyltar stoppar den oadresserade direktreklamen. Vi erbjuder även reklamspärrar som stoppar adresserad direktreklam, med koppling till SPAR (Statens personadressregister), den pappersbaserade telefonkatalogen (från Eniro) samt pappersreklam från ett antal företag (såsom Dell, Ellos och La Redoute). Våra reklamspärrar utökas fortlöpande, kontakta oss gärna om du har förslag på ytterligare reklamspärrar.

Jag vill ju inte missa några bra erbjudanden?

Vi erbjuder digital reklam för våra medlemmar. Det är både digitala versioner av den pappersbaserade direktreklamen och unika erbjudanden på nätet. Du väljer själv den reklam du vill läsa och vi visar aldrig någon oönskad reklam för våra medlemmar.

Hur fungerar den digitala reklamen?

Du söker enkelt efter det du är ute efter, t ex gräsklippare eller blöjor, så får du ett antal reklamblad som matchar din sökning. Vi utvecklar vår digitala reklam och kommer så småningom bl a att erbjuda lokala sökningar och mobila erbjudanden.

Hur gör man om man är flera personer i hushållet?

Adresserad direktreklam är personlig. Varje person som inte vill få denna reklam behöver därför registrera sig som medlem hos oss.

Hur hanteras mina uppgifter (e-post, adress osv)?

Alla uppgifter hanteras med största möjliga säkerhet och sekretess. Vi kommer aldrig sälja vidare några uppgifter om våra medlemmar till andra företag. Vi behöver en e-postadress för varje medlem för att kunna skicka ut relevant information (om man t ex glömmer sitt lösenord) och för att säkerställa respektive identitet. Alla person- och adressuppgifter (undantaget e-postadressen) är valfria.

Hur bra funkar tjänsterna på Reklamfritt.se då?

De fungerar riktigt bra. Precis som när man anmäler sig till NIX-telefon så kan det ta ett par månader innan den adresserade direktreklamen upphör. Enda undantaget är om man är under 18 år för då behöver man anmäla sig på nytt när man fyller 18 år.

Vem står bakom Reklamfritt.se?

Företaget bakom Reklamfritt.se heter Moresale International AB (556335-7267). Det är ett svenskt företag med aktiva delägare som har arbetat med webbaserade tjänster i närmare 10 års tid.

Vad tjänar ni pengar på?

Än så länge tjänar vi inga pengar på Reklamfritt.se. Vår hemsida hanteras av ett systerbolag, webbhotellet Globalinn och våra skyltar är självfinansierade, läs mer nedan.

Är Reklamfritt.se miljövänligt?

Hela vår verksamhet ligger hos webhotellet Globalinn som är klimatneutrala. Genom organisationen Trees for the Future bidrar Globalinn varje år med ca 10 000 nya träd vilket neutraliserar 250 ton koldioxid. Det är en insats som gör en faktisk nytta.

Här är en liten informationsvideo om Trees for the Future.

Vi försöker även leva som vi lär och arbetar därför med många olika miljöfrågor både på arbetet och privat. Vi åker främst kollektivt till arbetet, källsorterar och använder lågenergilampor.

Min fråga finns inte med här?

Använd vårt kontaktformulär eller skicka in den till oss på info@reklamfritt.se, så får du ett garanterat svar. Om tillräckligt många ställer samma fråga så hamnar det givetvis även på denna sida.